Geluidswerende beglazing

Geluidswerende beglazing

Woon je in een luidruchtige omgeving en heb je vaak last van geluidsoverlast? Laat dan geluidswerend glas plaatsen in de woning. Om het lawaai op te vangen wordt bij het maken van deze glassoort rekening gehouden met de glasdikte, spouwbreedte, gasvulling en tussenlaag.

De spouw is de ruimte tussen twee glasplaten. In de meeste gevallen is deze ruimte gevuld met droge, schone lucht. Bij geluidswerend glas is dit vaak gevuld met Argon-, Xenon- of Kryptongas. Al deze vullingen verhogen de isolerende waarde van het glas aanzienlijk. Daarnaast moet de spouwbreedte zo breed mogelijk zijn, want hoe kleiner de spouwafstand, hoe lager is de isolerende werking van uw geluidswerend glas. Het beste is een afstand van 15 – 16 mm. Het onderlinge glasdikteverschil van de platen versterkt ook het geluidswerende effect.

Geschikte situaties voor geluidswerend glas

Vooral als je veel last hebt van geluidsoverlast is het verstandig om geluidswerend glas te laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan woonlocaties als:

  • Een uitgaansgebied
  • Langs een spoor
  • Aan een drukke weg
  • Dichtbij een vliegveld

Geluidswerend glas wordt geplaatst door onze ervaren glaszetters.

Werkgebied

Het werkgebied van Lensen Schilder & Glasservice bevindt zich voornamelijk in de driehoek Steenwijk, Hoogeveen, Zwolle en omstreken. Projectmatig werken we in Midden- en Noord-Nederland.

 

Neem contact met ons op
  • Uitvoering: 03-09-2017

Bekijk meer foto's van "Geluidswerende beglazing"

Er is geen extra fotoalbum toegevoegd aan dit project