Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas kan op iedere gewenste maat worden geleverd en geplaatst door onze glaszetters. Veiligheidsglas is verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

• Gehard glas
• Gelaagd glas
• Gehard gelaagd glas

Gehard glas

Gehard glas wordt gemaakt door het glas te verhitten tot ± 600 graden en vervolgens snel te laten afkoelen. Door dit proces wordt het glas 5x sterker dan standaard glas. Gehard glas is veiliger bij een eventuele breuk, het glas springt in vele kleine brokjes in plaats van scherven. Je ziet dit bijvoorbeeld bij bushokjes, theekopjes en oude autoruiten.

Er zijn veel soorten glas die gehard kunnen worden. Bijvoorbeeld floatglas, diverse soorten figuurglas, 1 zijde van gelaagd glas, maar ook gekleurde glaspanelen en glas met een speciale coating (zonwerend). Ook wordt gehard glas gebruikt bij bijvoorbeeld glazen kasten en tafels.

Gelaagd glas

Gelaagd glas wordt opgebouwd uit verschillende lagen niet-gehard glas met daarin 1 of meerdere lagen transparante folie. De glasbladen en folie worden versmolten tot een geheel en vormen zo een sterk geheel. Deze folie zorgt ervoor dat bij een breuk de scherven aan de folie blijven kleven.

Gehard gelaagd glas

Als de sterkte van gehard of gelaagd glas niet toereikend is, wordt een combinatie gemaakt tussen gelaagd en gehard glas. De combinatie zorgt voor een sterk veilig stuk glas. Eén van de voordelen: als het breekt, breekt het in duizenden stukjes. Daarbij valt het glas niet uit elkaar, maar blijft het aan elkaar zitten zodat het nog steeds één geheel is.

Gehard gelaagd glas wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt voor balkonruiten, balustrades, luifels, doorvalbeveiligingen en op al die plaatsen waar een grote kans bestaat dat iemand door het glas kan vallen. Ook in de autoindustrie wordt tegenwoordig gehard gelaagd glas toegepast.

Werkgebied

Het werkgebied van Lensen Schilder & Glasservice bevindt zich voornamelijk in de driehoek Steenwijk, Hoogeveen, Zwolle en omstreken. Projectmatig werken we in Midden- en Noord-Nederland.

Neem contact met ons op
  • Uitvoering: 02-09-2017

Bekijk meer foto's van "Veiligheidsglas"

Er is geen extra fotoalbum toegevoegd aan dit project