Houtrot

Houtrotreparatie

Houtrotreparatie wordt nogal eens als een tijdelijke oplossing gezien. Uitgevoerd door professionals is dit juist een duurzame oplossing. Te vaak wordt onnodig overgegaan tot vernieuwen of vervangen terwijl vakkundig uitvrezen en opvullen veelal voordeliger en zeker zo duurzaam is. Onze specialisten zorgen voor onzichtbare en niet van nieuw te onderscheiden reparaties.

Gerepareerde delen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te redden zijn, dan zorgen wij voor vervanging. Goed advies is hier zeker op z'n plaats!

Het ontstaan van houtrot

Houtrot voorkomen is natuurlijk beter, maar hoe ontstaat het eigenlijk en is het wel te voorkomen? Het antwoord hierop is eigenlijk nee. Bij een vochtpercentage van 25% of meer in combinatie met een temperatuur van boven de vijf graden en zuurstof zijn de omstandigheden al optimaal om last te krijgen van houtrot. Het is duidelijk dat het ontstaan van houtrot al erg snel kan. Wat zeker aangeraden wordt is het gebruik maken van geimpregneerd hout. Dit zal niet definitief houtrot tegen gaan, maar kan het wel zo lang mogelijk uitstellen.


Neem contact met ons op

Bekijk onderstaande werkzaamheden